Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с високите на Aprilia RX125 `97

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с високите на Aprilia RX125 `97

Здравейте, колеги,
    имам от няколко седмици проблем с мотора и вече губя търпение, защото нямам представа какво да направя. Моторът си беше в перфектно състояние, но веднъж след като тръгнах да карам изведнъж започнах да усещам как при момента, в който трябва да отвори клапата, двигателя започва да прекъсва и няма сила да се набере. Смених жилото на клапата, защото видях, че имаше скъсани нишки и видях, че новото жило е малко по дълго и обрах луфта, но проблема си продължава. Изчерпах се от към идеи, а лошото е, че няма и кого да попитам за съвет, затова питам вас.
    Благодаря предварително!

От: Проблем с високите на Aprilia RX125 `97

Може и клапата да е.
    [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Да, то сигурно е нещо свързано с нея ама не мога да разбера какво...

Коментар

Ами отвори, почисти и смени лагерите.

Коментар

Забравил съм да спомена, че е с Rotax двигател и клапата е малко по различна, няма такива лагери. Иначе я почистих и уж всичко е точно, но пак започна да прекъсва. Сега мисля да проверя дали не е нещо с тоците.

Коментар

Свали резервоара и виж при високи обороти ще задейства ли ел. магнита който изтегля жилото на клапата! За целта си направи резервоар от пластмасово шише !!

Коментар

Здравейте.Провери клапата както казват колегите.. Ако не става с нея опитай с карбуратора () почисти го и пробвай.. Не стане ли гледай тоците

Коментар

Оправи ли високите?
                Aprilia RX125

Коментар

Абе за жалост не съм... Разглабях го веднъж, вадих клапата и чистих имаше малко нагар. След това проверих тоците, но всичко си е точно с тях, но тогава не се сетих да разглобя карбуратора и следващия път като си отида на Бобошево пак ще го мъча.

Коментар

Здрасти,

аз макар и късно, споделям какво направих, защото имах същият проблем.
                    Може да звучи и малко невероятно, но изглежда че акумулатора е ОТ ЗНАЧЕНИЕ и то голямо.
                    Сега не се сещам с какви жигльори беше моя, но свеща беше черна и мазна.Свалихме иглата на последно положение и увеличихме малко въздуха от задното болче.Вървенето се оправи, но на високите се дереше и не отваряше клапата, което ме наведе на мисълта, че нещо не работи, това го казвам на около 6000 и нагоре
                    На место и при съвсем малко подаване на газ до около 3000 оборота клапата работеше, и електромагнита се задейства.В менуала на Ротакс 123 (за 122 е същото) е записано че при обороти между 2000 и 2500, клапата се движи и се самопочиства, което в моя случай работеше.
                    При рязко подаване на газ над 4 000 и нагоре обороти клапата НЕ РАБОТЕШЕ.В това време акумулатора ми беше само 4,5 волта, и при замерване с мултицета не вдигаше повече от 9 волта, замерено на акумулатора, явно тези волтаж не е достатъчен на соленоида да задейства клапата при високи.
                    Вече притеснен се обадих на едно момче, от Сливен който ремонтира всякакви релета, и след моя разказ ми обясни, че всъщност проблема не е в реле регулатора, а в самият акумулатор, който по принцип си беше заминал, а аз мислех че е само буфер.Вчера взех нов акумулатор и след опит, клапата не работи само, когато двигателя е на место и е на обороти.При средни високи и ткн си бачка и мотора се изрязва и работи чудесно.
                    Дано не съм те замотал с тези обяснения, защото и аз се уча и имам много неизвестни, също като теб.
                    @не знам дали имаш стикер на рамата под резервоара, там е описано колко трябва да е разстоянието на буталото на соленоида.Ако нямаш ще ти пратя една снимка.Това ти го написах, защото си написал, че си купил по дълго жило и си обирал аванса а това също е от значение.
                    Последно редактирано от marty979; 23-06-12, 15:07. Причина: доп.инфо
                    Aprilia RX125

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                    X